tiistai 17. elokuuta 2010

Saaristomeri 5. päivä

Edellinen melontapäivä oli ollut pitkä ja tapahtumarikas, aikaisine herätyksineen. Olimme päättäneet ottaa rennosti, varsinkin, kun tuuliennuste lupasi aamupäiväksi kovaa itätuulta. Otimme rauhallisesti aamupäivän, ja tarkkailimme tuulta alkuiltapäivään saakka.
Sää oli edelleenkin aurinkoinen ja lämmin, suojaisessa leiripaikassamme ei juuri näkynyt merkkejä reippaasta itätuulesta, joka puhalsi toistakymmentä metriä sekunnissa. Vaikka tuuli ei näyttänyt juurikaan hellittävän iltapäivällä, lounaan jälkeen, päätimme meloa ainakin jonkin matkaa länteen.

Eteneminen oli kovaa puskemista saarelta saarelle ja luodolta luodolle. Kymmenen kilometrin melonnan jälkeen alkoi puuha riittämään, ja ryhdyimme etsimään leirisaarta.
Rantautumispaikaksi valitsimme Fårön itäpuollella sijaitsevan Vindulskärin eteläpoukaman. Saareen oli jo rakennettu laituri, ja mökin paikka oli merkitty, joten ensi vuonna tämäkin saari olisi pois laskuista leiripaikkana.

Leiripaikkamme oli korkean kallion suojassa. Kallion laella reipas tuuli jatkui iltaan asti. Päätimme viritellä tarpin jo illalla, koska seuraavan päivän sääennuste lupasi sadetta.

Melontakilometrejä kertyi 12. Kuvia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti