lauantai 3. syyskuuta 2011

2011 Kustavi-Ahvenanmaa


Tämän vuoden heinäkuun viikonloppuretki suuntautui Turun saariston ja Ahvenanmaan pohjoisosiin. Halusimme nähdä ja kokea uusia maisemia, joten ajoimme perjantai-iltana Espoosta Kustaviin. 
View Melomaan kustavista in a larger map
Matkaan lähti seitsemän Canoalaista.

Suuntasimme perjantai-iltana kohti Kihtiä tarkoituksena ylittää se ja etsiä telttapaikka Kihdin länsipuolelta. Saaristomaisemat häikäisivät jo Kihdin itäpuolella, hienot kalliorannat rannat autioissa saarissa kutsuivat yöpymään,  Anssi mainitsi alueen kuuluvan Natura 2000 ohjelmaan ja sieltä se löytyy Seksmiilarin saariston nimellä: Natura 2000 - Kustavi ja Luontoon.fi - Seksmiilari. Päätimme kuitenkin jatkaa Kihdin yli hienossa illassa.
Yöpymispaikkoja oli runsaasti myös Kihdin länsipuolella kalliorantojen jatkuessa. Laitoimme leirin pystyyn, paistoimme pihvit ja nautimme myöhäisen päivällisen auringon laskiessa.
Lauantai-aamu valkeni tyynenä ja kirkkaana. Aamu-uinnin ja muiden toimien jälkeen siirryimmen kajakkeihin ja suuntasimme etelään tutkimaan Ahvenanmaan ja Brändön saaria. Päivällä pidimme taukoja, joiden aikana nautimme lämpivästä ilmasta ja vedestä.
Anssin reittivalinnat periaatteella, jos vesi pääsee läpi niin kajakkikin. Paikallinen maanomistajakin kävi ihmettelemässä reittiä.
Hienon illan ja paremmin nukutun yön jälkeen sunnuntai valkeni lämpimänä ja tyynenä, kun käänsimme keulat kohti itää ja Kustavia. Matkalla oli tarkoitus pysähtyä Jurmossa lounaaalla. Lämpötila vaati virkistäytymistä monin eri keinoin. 
Jurmossa odotti käsintehty jäätelö ja jälkiruuaksi savustettua suomalaista siikaa suoraan savustusuunista.
Jurmon jälkeen suunta kohti Kihtiä, nyt mukavassa sivumyötäisessä tuulessa, surffeja metsästäen. Matka sujuikin joutuisasti ja pääsimme uintitauon jälkeen suoraan lähtöpaikkaan, missä nopean pakkauksen ja vatsan tankkauksen jälkeen pääsimme noin kuuden aikaan matkaan kohti Bredania.
Lisää KUVIA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti