sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Vappuretkellä Utössä

Canoan jo perinteeksi muodostunut melontakauden avausretki järjestettiin vappuviikonloppuna 27.4. - 1.5. Tällä kertaa meloimme Utön upeissa ulkosaariston maisemissa.

Utöseen matkasimme yhteysalus m/s Eivorilla Nauvon Pärnäisistä. Ajankohta oli saanut myös lukuisat lintubongarit liikkeelle. Näin ollen Eivor oli täynnä ulkoilmaihmisiä ja optiikkaa.


Kajakkimme mahtuivat mukavasti kulkemaan Eivorin lastiruumassa
  
Säät suosivat meitä koko reissun ajan. Tuulisin päivä oli ensimmäinen melontapäivä, jolloin tuuli puhalsi lounaasta noin 8 m/s. Meloimme Utön ympäristössä ja tutustuimme tarkemmin sirpaleiseen labyrinttisaaristoon Utön pääsaaren koillispuolella. Itämereltä tulevia aaltoja oli mahdoton vastustaa, joten päivän päätteeksi kävimme vielä ottamassa muutamat hienot surffit Utön kaakkoiskulmalla.

Sunnuntaina päiväretki Utöstä Jurmoon taittui kevyessä luoteistuulessa. Edestakaisin matkaa kertyi 28 kilometriä.


Ryhmä lähtövalmiina kohti Jurmoa


Matkalla Jurmoon
 
Lounastauko auringon lämmössä, samalla ihaillein upeita maisemia Jurmon korkeimmalta kohdalta.
Maanantaiaamuna tuuli oli lähes kokonaan tyyntynyt ja suuntasimme kurssimme länteen kohti Östra Mörskärin vanhoja kalastusmajoja. Menomatkalla hylkeen pää rikkoi edessämme lähes peilityynen merenpinnan ja ihmetteli hetken aikaa joukkoamme. Rantauduimme saaren pohjoispuolella olevaan täydelliseen luonnonsatamaan. Täytyy sanoa, että Mörskärin saariryhmä on yksi kauneimmista karuista ulkosaariston paikoista. Paluumatkalla havaitsimme noin 15 hylkeen lauman paistattelemassa päivää pikkuluodolla. Hitaasti luotoa lähestyttyämme lähes kaikki harmaahylkeet pulahtivat veteen ja sieltä täältä merestä nousi uteliaita päitä. Hieno luontokokemus.
 

Östra Mörskär1 kommentti:

  1. Näyttää keväiseltä. Koitin bongata teitä Utön webcamista, mutta ei näkunyt :-)

    http://www.uto.fi/webcam/

    VastaaPoista